View More
View More
VIEW MORE

View More
View More
VIEW MORE
 • Confirm Departure
 • Popular
 • Family & Fun
 • Best Value
 • Fullboard
 • Free & Easy

9 HARI 7 MALAM TURKI - BURSA - PAMUKKALE - CAPPADOCIA - SAFRANBOLU - ISTANBUL RM4,490 TERMASUK (TIKET+HOTEL+TOUR+MAKAN) - BAHASA

Image result for hot air balloon turkey

Turkey, country that occupies a unique geographic position, lying partly in Asia and partly in Europe.

PRICE FROM : RM4,790
 

PAKEJ ITINERI

HARI

KUALA LUMPUR – ISTANBUL

no-meals
1

Berkumpul di KLIA 3.5 jam sebelum berlepas.


HARI

KUALA LUMPUR – ISTANBUL – BURSA

meals-bld
2

Tiba di Lapangan terbang Antarabangsa Ataturk Istanbul. Anda akan disambut oleh pemandu pelancong berbahasa Inggeris. Bertolak ke Bursa. Bursa adalah pusat pentadbiran pertama kerajaan Ottoman dan adalah antara harta terbesar dalam seni bina Islam. Mulakan lawatan ke Green Mosque dan Green Mausoleum juga dikenali sebagai Masjid Mehmed I, adalah sebahagian daripada kompleks yang besar terletak di sebelah timur Bursa.  Grand Mosque Bursa atau Ulu Cami adalah sebuah masjid di Bursa, Turki. Dibina dalam gaya Seljuk, ia telah diarahkan oleh Ottoman Sultan Bayezid I dan dibina antara 1396 dan 1399, masjid ini mempunyai 20 kubah dan 2 menara. Teruskan perjalanan ke Silk Market di mana masa akan diperuntukkan untuk membeli cenderamata. Daftar masuk hotel dan bermalam di Bursa. Termasuk makan tengahari dan  makan malam.


HARI

BURSA – PAMUKAKALE

meals-bld
3

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Pamukkale kita akan melawat ke Bandar Purba Hierapolis yang dibina oleh tentera Roman yang kini merupakan tapak Unesco. Disini juga air panas berkapur yang turun di tebing telah mencipta travertines yang menarik dalam bentuk teres putih dan lembangan. Di teruskan perjalanan ke Cotton Castle yang unik dimana satu fenomena semula jadi yang menakjubkan dan ajaib yang tercipta oleh deposit dari air panas yang jatuh ke bawah gunung yang sejak beribu-ribu tahun lalu, membentuk ke dalam pelbagai kolam. Daftar masuk hotel dan bermalam di Pamukkale. Makan tengah hari dan makan malam disediakan.


HARI

PEMUKKALE – KONYA – CAPPADOCIA

meals-bld
4

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel. Seterusnya bertolak ke Konya. Dalam perjalanan, singgah melawat ke Towel & Cotton Factory untuk membeli produk kapas berkualiti seperti pakaian kapas, tuala, bathrob dan banyak lagi. Teruskan perjalanan ke Konya bandar-bandar pedalaman Turki yang tipikal dan terkenal dengan zaman Uthmaniyyah dan Seljuk, Masjid dan menara. Konya, salah satu pusat pertama penduduk dalam sejarah manusia dan pernah menjadi ibu kota terkenal di Anatolia Empayar Seljuk. Konya juga terkenal sebagai pusat setempat para sarjana Islam di Turki.

Rombongan akan melawat ke Muzium Mevlana; di muzium ini terdapat ciri-ciri yang dimiliki oleh Mevlana dan dervishes lain serta sampel skaf berharga yang dilukis tangan, penulisan, hiasan, kerja-kerja seni kayu dan alat muzik Mevlevi dan permaidani. Seterusnya, lawatan diteruskan ke Sultanhani Caravanserai, sebuah "hotel" untuk peniaga-peniaga kuno dan pengembara. Teruskan ke Cappdocia untuk daftar masuk hotel. Bermalam di Cappadocia. Makan tengah hari dan makan malam disediakan.


HARI

CAPPADOCIA

meals-bld
5

Landskap unik Cappadocia berkembang daripada hakisan pemendapan abu angin, matahari, hujan dan salji, mengukir negeri, dengan banyak dan pelik berbentuk tiang, kon dan "cerobong dongeng". Selepas sarapan pagi, melawat ke Uchisar Castle Rock, yang merupakan titik tertinggi dan yang paling dominan, memberikan kita satu panorama yang menakjubkan. Setersunya ke Fairy Chimneys yang umumnya terdapat di lembah-lembah Uchisar iaitu sebuah kampung lama dengan rumah-rumah yang diukir ke dalam batu besar. Kemudian kita akan berjalan melalui Pigeon Valley ke Goreme Village. Seterusnya ke Goreme Open Air Museum di mana anda akan dapat melihat gereja batu yang hebat dan lukisan-lukisan dari pelbagai abad yang indah di dinding menghias gereja Pigeon Valley merupakan salah satu lembah yang paling terkenal di Cappadocia dan namanya dari merpati-Cotes diukir pada dindingnya. Lawati Underground City of Kaymakli. Ahli arkeologi kini mengatakan bahagian terawal bandar-bandar bawah tanah dari Hittite 4000 tahun yang lalu. Bermalam di Cappadocia. Makan tengah hari dan makan malam disediakan.

Optional: Hot Air Ballon $200 Seorang


HARI

CAPPADOCIA – ANKAR – SAFRANBOLU

meals-bld
6

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel. Teruskan perjalanan ke Ankara. Nikmati photostop di Tasik Garam. Di tasik ini, anda berpeluang untuk membeli produk berasas garam. Ia diperakui sebagai kosmetik harian. Diteruskan perjalanan melawat Makam Ataturk, tempat persemadian Mustafa Kemal Ataturk, "bapa pemodenan Turki". Perjalanan di teruskan ke Safronbalu yang terletak persisir Laut Hitam. Nama berasal dari’ bunga ‘Saffron’  ianya menjadi destinasi persingahan peniaga pada abad ke 17 dan sangat cantik dengan seni binaan bumbung merahnya . Daftar masuk hotel dan bermalam di Safranbolu. Makan tengah hari dan makan malam disediakan.


HARI

SAFRANBOLU

meals-bld
7

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel kita akan meneruskan lawatan melihat bagaimana UNESCO memilih bandar lama ini sebagai Heritage Site.
Dengan jalan-jalan berbatu bundar ditetapkan di tengah-tengah bukit dan penuh senibina indah rumah zaman Uthmaniah lama yang dibina daripada kayu dan ditutup dengan bumbung yang diperbuat dari tanah liat.

Seterusnya kita berkunjung ke bazaar membeli belah yang meriah dengan berbagai cenderahati dan hasil kerja kayu serta kulit dipamer untuk tetamu. Lawatan ke Masjid Lama, Old Bath dan Medresse daripada Siileyman Pasha. Semua yang dibina pada 1322. Kemudian teruskan ke Kota Istanbul. Daftar masuk hotel dan bermalam di Istanbul. Makan tengahari dan makan malam di sediakan.


HARI

ISTANBUL

meals-bld
8

Selepas sarapan pagi, lawatan ke Blue Mosque, terkenal dengan jubin biru dan unik dengan 6 menara yang dibina atas nama Sultan Ahmet. Seterusnya ke Oriental Topkapi Palace yang menakjubkan bukan sekadar satu bangunan yang besar dengan taman terpencil, bentuk ia diilhamkan dan dimaklumkan oleh seni bina Islam terdiri daripada siri astaka, dapur, dewan penonton dan kiosk yang dibina di sekitar taman. Disamping itu, tarikan utamanya jjuga adalah  artifak peninggalan Islam disimpan rapi di dalam muzium ini. Teruskan membeli-belah di bazaar tertutup terbesar di dunia, iaitu Grand Bazaar dan Spice Bazaar dengan lebih 4000 kedai yang menjual pelbagai cenderahati. Bermalam di Istanbul. Makan tengahari dan makan malam di sediakan.


HARI

ISTANBUL -  KUALA LUMPUR

meals-bl
9

Selepas sarapan pagi, daftar keluar hotel. Lawatan diteruskan dengan Muzium Panorama yang berkisar penaklukan Kota Konstantinople. Aktiviti diteruskan dengan pelayaran santai Selat Bosphorus, pintu masuk semula jadi yang membahagikan Asia dan Eropah. Lawatan dan solat Zohor di Masjid Ayyub Al-Ansari. Dibina pada tahun 1458, ia adalah masjid yang pertama dibina oleh orang Turki Uthmaniyyah berikutan Penaklukan KConstantinople pada 1453. Teruskan menaiki kereta kable ke Pierre Loti yang menjanjikan pemandangan ‘Golden Horn’ yang menakjubkan. Akhir sekali, berkunjung ke Taksim Square kawasan membeli belah terkenal Istanbul. Makan tengahari dan makan malam di sediakan. Bertolak ke lapangan terbang untuk penerbangan pulang. Makan tengahari di sediakan.

SENARAI HARGA

TARIKH BERLEPAS  HARGA (SEORANG) - RM
BERDUA/BERTIGA

KANAK-KANAK DENGAN KATIL

KANAK-KANAK TANPA KATIL

Bayi

SINGLE SUPP

2019 - 2020

4,790 4,500 4,200 1000 900

Pakej Termasuk

 • Penerbangan ekonomi dengan 30kg bagasi
 • Penginapan
 • Lawatan dan makan seperti dalam jadual
 • Semua penginapan termasuk penghantaran ke lapangan terbang (sepenuhnya AC)
 • Pemandu pelancong
 • Insurans perjalanan
 • Tour Leader bergantung kepada jumlah peserta

Pakej tidak termasuk

 • Perbelanjaan sendiri
 • Tips RM100 (seorang)

Nota

 • Harga tertakluk pada tiket penerbangan
Share